Tradicija

Responsive image
Poštovani partneri i kupci!

S ponosom vam predstavljamo jedinu firmu na području cazinske regije u kojoj su se tradicija i zanatsko iskustvo gradili skoro stotinu godina! Naši počeci naziru se još od vremena naših pradjedova koji su se početkom dvadesetog stoljeća prvobitno bavili proizvodnjom mlinova za mljevenje kahve, kao i ostalih proizvoda od lima široke namjene.

Responsive image

Danas


Danas je firma CIVIĆ d.o.o. jedna od većih i modernijih firmi na području Unsko-sanskog kantona. Brojimo 98 zaposlenih radnika i raspolažemo proizvodnim prostorom od 16.000 metara kvadratnih. Osnovna djelatnost naše kompanije je proizvodnja građevinske limarije i galanterije, lima u obliku crijepa i krovno-fasadnih profiliranih limova te metalnih konstrukcija. Također, proizvodimo sisteme za odvod oborinskih voda ali i strojeve za izradu beskonačnih oluka te odvodnih cijevi. Novija grana naše djelatnosti jeste i proizvodnja stiropora, odnosno ekspandiranog polistirena (EPS-a) u kojoj smo za vrlo kratko vrijeme postali veoma prepoznatljivi na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu.


civic 90 godina

PROFILISANI LIIMOVI

Profilisani limovi su sinonim za postojanost i izdržljivost u svim klimatskim uvjetima što je odlika nedostižna poznatim krovopokrivačkim rješenjima. Lim u obliku crijepa otporan je na jake vjetrove uz apsorpciju velikih količina buke uzrokovanih padavinama kiše ili grada.

METALNE KONSTRUKCIJE

Metalne konstrukcije u gradnji predstavljaju nosivi dio konstrukcije i pretežno su sastavljene od metalnih elemenata. Te konstrukcije se primjenjuju u gotovo svim područjima građenja: hale, hangari, garaže, neboderi, tornjevi, krovišta, nadstrešnice, dimnjaci, skele. Gradnja je brza, a objekti čvrsti i elastični.


PROFILISANI FASADNI LIMOVI

Fasadne limove odlikuje velika estetika te objektu na koji se postavlja daju savremen i moderan izgled. Primjenjuje se uglavnom za upravne zgrade i ulaze i objekte, ali ima široku primjenu i kod manjih poslovnih i privatnih objekata.

TERMOIZOLACIJA

Stiropor je termički i akustički izolator za zidove, krovove i podove u stambenim ili poslovnim prostorima. Uz sve prednosti izolacije on osigurava parapropustnost i prostore bez kondenzanata. EPS je isplativ, teško zapaljiv i ekološki opravdan.